Καταφύγιο Αστράκας

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

astraka-panorama

Το ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας, βρίσκεται στο όρος Τύμφη στα 1929m, κάτω από την κορυφή της Αστράκας (2436m) και βόρεια αυτής.

Αποτελεί σημείο συνάντησης αρκετών ορειβατικών μονοπατιών. Οι πεζοπόροι έχοντας σαν σταθμό ανάπαυσης το Καταφύγιο μπορούν να επισκεφτούν τη Δρακόλιμνη, τη Μονή Στομίου καθώς και τις κορυφές της Τύμφης, Αστράκα, Πλόσκο και Γκαμήλα (με υψόμετρο τα 2497m, η υψηλότερη κορυφή της Τύμφης).

Το καταφύγιο κατασκευάστηκε το 1966 με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ορειβατικού συλλόγου Ιωαννίνων και της ορειβατικής ομάδας του Παπίγκου, με στόχο να αποτελέσει ένα αλπικό ορμητήριο για ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές αλλά και ορειβατικό σκι, στους χειμερινούς μήνες.

Το 2004 το καταφύγιο ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε στη σημερινή του μορφή. Έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 50 άτομα και διαθέτει οργανωμένη κουζίνα.

Το καταφύγιο λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τα μέσα του Μαΐου μεχρι τέλος Οκτώβρη. Τους υπόλοιπους μήνες το καταφύγιο ανοίγει κατόπιν συμφωνίας με τον διαχειριστή κυρίως για ορειβατικούς, αναρριχητικούς και άλλους συλλόγους ή σχολές.

 

Πληροφορίες - Επικοινωνία

papigo logo

Επίσημη ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή της κοινότητας Παπίγκου!

Ώρες Επικοινωνίας

Κοινότητα Παπίγκου

Τηλ:
265 304 1931

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δευτέρα - Παρασκευή:      8:30 - 15:00

Επικοινωνία

Close Panel

Member Login