Πάπιγκο και Λογοτεχία

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
11

Τίτλος: Μιχαήλ Αναγνωστόπουλος

Με την παρούσα πρωτότυπη βιογραφία του εθνικού αλλά και πανανθρώπινου ευεργέτη Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου, η οποία δημοσιεύθηκε το 1907 και ενόχλησε τους εχθρούς του Ελληνισμού, ο διαπρύσιος κήρυκας των ελληνικών αξιών Φράνκ Σάνμπορν φιλοτεχνεί ένα έξοχο και πανανθρώπινο πρότυπο ηθικού κάλλους και αληθούς φιλανθρωπίας.

Συγγραφέας : ΣΑΝΜΠΟΡΝ ΦΡΑΝΚ

 
12

Τίτλος: Των Ελλήνων οι κοινότητες

Τα Αμπελάκια Θεσσαλίας, η Μακρινίτσα Πηλίου, το Νυμφαίο Φλωρίνης, η Οία Σαντορίνης, το Πάπιγκο Ζαγορίου και ο Πάνορμος Τήνου αποτελούν τις έξι κοινότητες, τα έξι μοναδικά δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, σε έξι διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα. Τα έξι αυτά ζωντανά μνημεία που έβαλαν, επιτυχώς, σαν στόχο τους "ένα μέλλον για το παρελθόν", παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Μίλητος στο ιστορικό αυτό λεύκωμα. Ένα μέλλον που είναι σήμερα παρόν και απτή απόδειξη επιτυχίας. Γυρνώντας τις πλάτες στην αυτάρεσκη μοναξιά της ιδιαιτερότητάς τους, "των Ελλήνων οι Κοινότητες" στράφηκαν στη δυναμική της συλλογικής προσπάθειας, της διασύνδεσης και αλληλοϋποστήριξης, με τη φιλοδοξία, παράλληλα, να κάνουν το Δίκτυό τους υποδειγματικό μοντέλο τοπικής ανάπτυξης.

Συγγραφέας : Γιώργος Κωστής

 
13

Τίτλος: Δράκος στο χιόνι

Πέρα στα ψηλά βουνά της Ηπείρου υπάρχει μια αλπική λίμνη που λέγεται Δρακολίμνη, γιατί ζει εκεί ένας δράκος, προστάτης του βουνού και όλων των αγαθών πλασμάτων. Λίγο πιο χαμηλά, στο Πάπιγκο, γεννήθηκε κάποτε ένα νόθο παιδί, ο Χρήστος, που είχε στην ψυχή του όλα τα χαρίσματα του δράκου: περηφάνεια, δύναμη, ευγένεια, μαχητικότητα. Ο Χρήστος πάλεψε μόνος του στη ζωή, αλλά όταν ήρθε η επιτυχία και η καταξίωση, μια άδικη κατηγορία τον σημάδεψε μ' νέο ατιμωτικό στίγμα. Αποσύρθηκε στο Πάπιγκο για να γιατρέψει τις πληγές του και κει εμφανίστηκε μια άγνωστη γυναίκα μες τη χιονοθύελλα κι έκλεψε την καρδιά του δράκου.

Συγγραφέας : Καίτη Οικονόμου

 
14

Τίτλος: Αστέρω, το κορίτσι της βροχής

Όταν πεθαίνει το 1894 στη Ζάκυνθο, η κοντέσα Αγάπη Μαρτινέγγου, μητέρα της 10χρονης Αστέρως, η γιαγιά Ειρήνη, η θεία Φρόσω και ο θείος Στρατής, την στέλνουν, μαζί με τον 5χρονο αδελφό της, τον Πίπη, να περάσουν το καλοκαίρι στο σπίτι μιας άγνωστης συγγενούς τους που έχει δυο παιδιά σχεδόν συνομήλικα. Η χήρα Φανή και τα παιδιά της ζουν μακριά, στα βουνά της ηπείρου, στο Πάπιγκο, ένα Ζαγοροχώρι (τότε ακόμα μέρος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας). Οι πρώτες εβδομάδες είναι πραγματικά παραμυθένιες και τα δυο παιδιά περνάνε υπέροχα, αλλά, ξαφνικά, λίγο μετά τον δεκαπενταύγουστο, αρχίζει μια σειρά πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Συγγραφέας : Χριστίνα Παπαδάκη

 
15

Τίτλος: Τα μονοπάτια του Ζαγορίου

Το Ζαγόρι είναι μία από τις ομορφότερες ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Βουνά, ποτάμια, δάση και πέτρινοι παραδοσιακοί οικισμοί συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς, που αξίζει να γνωρίσει κανείς όχι μόνο ως απλός τουρίστας αλλά και ως περιηγητής. Με το βιβλίο "Τα μονοπάτια του Ζαγοριού" θα γνωρίσετε την περιοχή του Ζαγοριού μακριά από τους πολύβοους τουριστικούς προορισμούς. Θα περπατήσετε στη χαράδρα του Βίκου, στις κορυφές της Γκαμήλας, και θ' ανακαλύψετε τα παλιά πέτρινα μονοπάτια και γεφύρια που επί αιώνες διέσχιζαν οι κάτοικοι του Ζαγοριού. Στο βιβλίο περιγράφονται, βήμα προς βήμα, 300 χλμ. μονοπατιών, καθώς κάθε προορισμός περιγράφεται και αντίστροφα, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε από όποιο χωριό και αν βρίσκεστε. Εύκολες και δύσκολες διαδρομές, για πεζοπόρους όλων των δυνατοτήτων, θα σας χαρίσουν αξέχαστες εντυπώσεις.

Συγγραφέας : Αντώνης Καλογήρου

 
16

Τίτλος: Γνωριμία με το Ζαγόρι

Γνωριμία με το Ζαγόρι

Συγγραφέας : Νεκταρία Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα

 
17

Τίτλος: Ανεξερεύνητη Ήπειρος

Ανακαλύψτε την Ήπειρο που γνωρίζουν οι ντόπιοι. Απολαύστε το καλύτερο που έχει να σας προσφέρει η πιο όμορφη και λιγότερο γνωστή γωνιά της Ελλάδας. Ο Στέφανος Ψημένος έζησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια στην Ήπειρο και έγραψε την "Ανεξερεύνητη Ήπειρο", έναν πακτωλό πληροφοριών που σας οδηγούν στο καλύτερο. Επιλέξτε τον μόνο ταξιδιωτικό οδηγό που σας προσφέρει: -Τεκμηριωμένη άποψη για τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε και τα μέρη που θα 'ταν καλύτερα να αποφύγετε. -Προτάσεις διαδρομών σε βουνά και δάση που κανένας άλλος δεν έχει περιγράψει μέχρι σήμερα. -Ιστορικά στοιχεία, περιγραφές αρχαιολογικών χώρων και μνημείων με απολαυστική και κατανοητή γλώσσα.

Συγγραφέας : Στέφανος Γ. Ψημένος

 
18

Τίτλος: Τα ποτάμια της Ηπείρου

Η γεωμορφολογία της Ηπείρου χαρακτηρίζεται από βουνά, οροπέδια, λεκάνες, χαράδες, κοιλάδες, φυσικές αναβαθμίδες, χειμάρρους, ποτάμια και μικρές πεδινές εκτάσεις στις παράκτιες περιοχές της. Ωστόσο, το κύριο γνώρισμά της είναι οι φυσικοί δρόμοι. Τους δρόμους αυτούς, που δεν είναι άλλοι από τα ποτάμια της και τις κοιλάδες τους, ακολουθεί, αιώνες τώρα, ο άνθρωπος. Τα ποτάμια και οι κοιλάδες της Ηπείρου, αλλά και όσοι ποταμοί ξεκινούν από την Πίνδο, παρουσιάζουν, από κάθε άποψη, ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, όχι μόνο ως φυσικά στοιχεία ή ως τοπία αλλά και ως τόποι και δρόμοι πολιτισμών. Ως τέτοιοι τόποι και δρόμοι τα ποτάμια θα αποτελέσουν τους άξονες της δικής μας περιήγησης.

Συγγραφέας : Βασίλης Νιτσιάκος, Μιχάλης Αράπογλου

Πληροφορίες - Επικοινωνία

papigo logo

Επίσημη ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή της κοινότητας Παπίγκου!

Ώρες Επικοινωνίας

Κοινότητα Παπίγκου

Τηλ:
265 304 1931

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δευτέρα - Παρασκευή:      8:30 - 15:00

Επικοινωνία

Close Panel

Member Login