Λάχανα με αυγά στο ταψί

Εκτύπωση
kreatopita

Υλικά

1 ½ κιλό λάχανα από τον κήπο (σπανάκι, λάπατα, μπαζιά, κλπ)
Άνηθο, μαϊντανός, δυόσμος, φρέσκα κρεμμυδάκια, φρέσκο σκόρδο (η ξερό λιωμένο στο γουδί)
Αυγά (1 για κάθε μερίδα)
Τυρί φέτα (50gr για κάθε μερίδα)
Βούτυρο
Λάδι, αλάτι, μαυροπίπερο

 

Πλυμένα και χοντροκομμένα τα λάχανα και τα μυρωδικά μας τα τσιγαρίζουμε με 2-3 κουταλιές λάδι, λίγο βούτυρο και μαυροπίπερο ώσπου να μισοβράσουν.

Τα ρίχνουμε σε έναν νταβά (μικρό στρογγυλό ταψί) και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω βάζουμε τα κομμάτια τυρί ανάλογα τις μερίδες που θέλουμε και πάνω από τα κομμάτια τυριού σπάμε και βάζουμε από ένα αυγό. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε γάστρα ή σε πολύ ζεστό φούρνο για 10 λεπτά και σερβίρουμε σε πιατέλα