Μαραθώνιος ορεινού τρεξίματος

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

zagori raceΌπως πέρυσι, έτσι και φέτος την 28η και 29η Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε ο 2ος Μαραθώνιος Ορεινού Τρεξίματος στο Ζαγόρι. Η διοργάνωση έγινε από την μη κερδοσκοπική εταιρεία « Zagori Mountain Running» με την αρωγή του Δήμου Ζαγορίου, του φορέα διαχείρισης Βόρειας Πίνδου και άλλων φορέων του Ζαγορίου.

Εκδηλώσεις

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ekdiloseisΤο Πάπιγκο πιστό στις παραδόσεις του, όπως και όλα τα χωριά τις περιοχής, κάθε χρόνο γιορτάζει με δύο παραδοσιακά πανυγήρια. Στο Μεγάλο Πάπιγκο την παραμονή και ανήμερα του Προφήτη Ηλία (19 & 20 Ιουλίου) γίνεται πανυγήρι με παραδοσιακή μουσική και παραδοσιακό φαγητό για κάθε επισκέπτη και γλέντι μέχρι το πρωί. Στο μικρό Πάπιγκο την ημέρα της Γεννήσεως της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου) γίνεται ανάλογο παραδοσιακό πανηγύρι.

Απόσταξη τσίπουρου

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

giorti-tsipourouΤο Σάββατο 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Τσίπουρου στο Πάπιγκο.

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου, το άφθονο τσίπουρο, τα καζάνια που συνεχώς έβγαζαν καινούργιο, απογείωσαν το κέφι.

Έθιμα και παραδόσεις

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Zagorian costume2« Κάθε τόπος και ζακόνι, κάθε μαχαλάς κι αντέτι» που πάει να πει κάθε τόπος με τις δικές του συνήθειες, τα δικά του ήθη και έθιμα.

Πληροφορίες - Επικοινωνία

papigo logo

Επίσημη ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή της κοινότητας Παπίγκου!

Ώρες Επικοινωνίας

Κοινότητα Παπίγκου

Τηλ:
265 304 1931

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δευτέρα - Παρασκευή:      8:30 - 15:00

Επικοινωνία

Close Panel

Member Login